Αποτρίχωση με Laser Alexandrite: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Το Laser Alexandrite 755 έχει αποδειχθεί η πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της αποτρίχωσης με τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, το laser κρίνεται απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις όπως: Δασυτρυχισμό λόγω ορμονικών διαταραχών, σε θυλακίτιδες (σπυράκια) σε δερματίτιδες, σε ευρυαγγείες ή υπερευαίσθητα δέρματα. Κρίνεται απαραίτητη σε περιπτώσεις θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων για να μην επεκταθούν οι βλάβες αλλά και σε ιστορικό κύστης κόκκυγα γιατί η νόσος αυτή οφείλεται στην παγίδευση τριχών στην μεσογλουτιαία χώρα.

Πριν από τη συνεδρία laser αποτρίχωσης

Οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Δηλαδή οι τρίχες να έχουν ξυριστεί 2-3 μέρες πριν όταν είναι άγριες ή 1 εβδομάδα πριν όταν είναι μαλακές. Στο πρόσωπο δεν κάνετε τίποτε, απλά δεν θα πρέπει να έχει προηγηθεί άλλη μέθοδος αποτρίχωσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, ούτε το άτομο να παίρνει φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία ή να πάσχει από σοβαρές νόσους.

Η διαδικασία

O χειριστής σαρώνει με το laser όλη την περιοχή, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα σύστημα ψύξης, ώστε να γίνεται ακόμα πιο ανώδυνη η διαδικασία. Το laser εκπέμπει μια δέσμη φωτός η οποία απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας τον θύλακά της χωρίς να βλάψει τους γύρω ιστούς. Επομένως, όσο πιο χοντρές και σκουρόχρωμες είναι οι τρίχες, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε σχέση με τις λεπτές και ξανθές τρίχες που χρειάζονται παραπάνω επαναλήψεις, ενώ δεν αντιμετωπίζονται οι λευκές τρίχες. Δυστυχώς δεν υπάρχει laser που να εξαφανίζει μόνιμα τις ξανθές τρίχες, αφού όλα αυτά τα μηχανήματα διαβάζουν την χρωστική της τρίχας. Εκτός από το πάχος και το χρώμα της τρίχας, το αποτέλεσμα εξαρτάται και από το χρώμα του δέρματος. Συνήθως οι λευκές επιδερμίδες ανταποκρίνονται καλύτερα στην μέθοδο αφού είναι πιο ανεκτές σε μεγαλύτερες εντάσεις.

Επίσης το αποτέλεσμα διαφέρει από την περιοχή εφαρμογής με πιο δύσκολη αυτήν του προσώπου που μπορεί να είναι ορμονοεξαρτώμενη ή να έχει διαφορετικής ποιότητας τρίχες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται?

Ο αριθμός των συνεδριών για την ολοκλήρωση της θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες όπως την περιοχή εφαρμογής, το φύλο του ατόμου που δέχεται την θεραπεία και την ορμονική κατάσταση του. Δεν χρησιμοποιούμε παράλληλα καμία άλλη μέθοδο αποτρίχωσης κατά την διάρκεια του laser παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία με το laser πρέπει οι τρίχες να βρίσκονται στην φάση αναγέννησης δηλ. η ρίζα μέσα στον θύλακα. Συνήθως χρειάζονται 7-10 συνεδρίες για ένα οριστικό αποτέλεσμα, επειδή όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται ταυτόχρονα στην αναγεννή φάση. Αυτή η φάση ανάπτυξης της τρίχας είναι 4-6 εβδομάδες για το πρόσωπο, ενώ για το σώμα είναι στις 6-8 εβδομάδες. Οπότε η δεύτερη συνεδρία γίνεται 6-8 εβδομάδες από την πρώτη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπου δεν έχουν φύγει όλες οι τρίχες κατά την βασική συνεδρία,προτείνεται επαναληπτικό στις 14-20 μέρες.

Οι τρίχες εκτός από την περιοχή του προσώπου (όπου οι τρίχες πέφτουν σχεδόν όλες την ίδια στιγμή), στο σώμα χρειάζονται γύρω στις 14-19 μέρες για να πέσουν οι τρίχες και εξαρτάται από την πυκνότητα της τρίχας. Υπάρχει ένα ποσοστό 2% που δυστυχώς δεν αναταποκρίνεται στην μέθοδο για άγνωστους λόγους.

Πρόληψη και αποφυγή

  • Η διαδικασία χαρακτηρίζεται σαν αίσθημα τσιμπήματος. Οι περισσότεροι ασθενείς το ανέχονται χωρίς αναισθητική κρέμα.
  • Μετά την εφαρμογή laser το δέρμα μπορεί να εμφανιστεί ήπια τοπική ερυθρότητα, ίσως και οίδημα που διαρκούν μερικές ώρες έως και 1 μέρα.
  • Προληπτικά το laser καλό είναι να αποφεύγεται τους μήνες της εγκυμοσύνης ειδικά στο μπικίνι και στην κοιλιά για ευνόητους λόγους.
  • Καλό είναι το σώμα και το πρόσωπο να ενυδατώνεται καλά μετά την θεραπεία.
  • Τις επόμενες μέρες συστήνεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Επίσης, το laser δεν εφαρμόζεται αμέσως πριν ή μετά την ηλιοθεραπεία ή το σολάριουμ (τεχνητό μαύρισμα) για λόγους ασφαλείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού και δείτε τη διαφορά!