Συμβουλές προστασίας από το κρύο

Πολλοί νομίζουν ότι ένα δέρμα ταλαιπωρείται μόνο το καλοκαίρι, κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο τον χειμώνα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους από ότι υπάρχει έξω. Προβλήματα επίσης δημιουργούν η υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο αέρας και τα κλιματιστικά. Το δέρμα χάνει περισσότερο υγρασία τον χειμώνα, οπότε κρίνεται απαραίτητη και η θρέψη του εκτός από την ενυδάτωση.

Συμβουλές περιποίησης:

  1. Δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε εσωτερικά τον οργανισμό μας πίνοντας άφθονο νερό και τρώγοντας φρούτα και λαχανικά.
  2. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ήπια καθαριστικά αποφεύγοντας όσα περιέχουν αρκετό οινόπνευμα γιατί στεγνώνουν το δέρμα, οπότε προτίμησε ένα αφρώδες προϊόν χωρίς σαπούνι. Για ευαίσθητο δέρμα προτίμησε ένα προϊόν με αλόη και πανθενόλη, ενώ σε ένα ακνεϊκό δέρμα ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ. Δεν χρησιμοποιούμε συχνά απολεπιστικά προϊόντα για να μην τραυματισθεί το δέρμα ή ερεθιστεί από την τριβή.
  3. Το πρόσωπό μας το πλένουμε με κρύο νερό, ενώ το σώμα μας με χλιαρό-ζεστό – όχι όμως καυτό νερό. Αμέσως μετά, απλώνουμε ενυδατική αλλά πιο ενισχυμένη από αυτήν που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι (εκτός εάν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα).
  4. Εάν νιώθετε ότι το δέρμα σας τραβάει μπορείτε να κάνετε μια μάσκα ενυδάτωσης 1-2 φορές την εβδομάδα. Βέβαια μια ολοκληρωμένη επαγγελματική αγωγή σε ένα ινστιτούτο, 1-2 φορές το χρόνο θα βοηθούσε, ειδικά στα ευαίσθητα, ξηρά ή αφυδατωμένα δέρματα.
    Στις πελάτισσές μας προτείνω για το πρόσωπο τον ιονισμό CATIOVITAL για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη όπου καλλυντικά στοιχεία εισχωρούν στο δέρμα μέσω ενός μηχανήματος. Για το σώμα προτείνουμε την απολαυστική σοκολατοθεραπεία που επίσης θρέφει σε βάθος το δέρμα.
  5. Δεν ξεχνάμε την ιδιαίτερη ευαίσθητη περιοχή των ματιών, χειλιών και των χεριών μας. Μια κρέμα με πολυπεπτίδια θα καλύψει τις ανάγκες των ματιών, ένα lip balm με δείκτη προστασίας τις ανάγκες των χειλιών και μια κρέμα με καταπραϋντικούς παράγοντες τις ανάγκες των χεριών.Τέλος, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε γάντια όταν κάνετε δουλειές με νερό και να μην πλένετε τα χέρια σας ούτε με πολύ κρύο ούτε με πολύ ζεστό νερό.
  6. Δεν παραμελούμε την αντιηλιακή περιποίηση του προσώπου μας γιατί μπορεί να μην ζεσταινόμαστε το ίδιο, αλλά ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα μας αυτήν την εποχή. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ενυδατική με ένα δείκτη προστασίας γύρω στο 20 (εκτός εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, είτε διανύουμε περίοδο εγκυμοσύνης ή έχουμε πανάδες οπότε χρησιμοποιούμε δείκτη 50)