Φωτοαποτρίχωση

Το Apilux 2G είναι μονάδα συνεργασίας της DECTRO και της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Laval, (μετά από έρευνα 20 χρόνων) αποτελώντας το πιο άρτιο και επιστημονικά εξελιγμένο μηχάνημα της παγκόσμιας αγοράς, για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, δίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην μόνιμη αποτρίχωση.

Το έντονο παλμικό φως πολλαπλού παλμού εγγυάται και δίνει αποτελεσματική αποτρίχωση όσο βαθειά και να βρίσκονται οι θύλακες, ακόμα και στο υπόδερμα, όπως συμβαίνει σε μασχάλες και μπικίνι με ένταση που φτάνει και τα 150 joule στον φωτοτυπο 1.

Με το σύστημα ψύξης που διαθέτει, προσφέρει μεγάλη άνεση κατά την διάρκεια της συνεδρίας (η κεφαλή διατηρείται στους -3°C σε ολη την διάρκεια της θεραπείας, ενώ η λάμπα βρίσκεται μέσα σε νερό οπότε δεν έχουμε ποτέ υπερθέρμανση της λάμπας άρα και της περιοχής όπου γίνεται η εφαρμογή). Είναι ιδανικό και για σκούρους φωτότυπους (4 η 5) αφού η αισθητικός μπορεί να παραμετροποιήσει το μηχάνημα για το προσωπικό πρόγραμμα κάθε ατόμου. Η φωτοαποτρίχωση χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός που απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας και το μετατρέπει σε θερμότητα. Η ανάπτυξη της θερμοκρασίας καταστρέφει τα κύτταρα stem τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της νέας τρίχας). Οι τρίχες θα πέσουν σταδιακά μετά από 15-27 ημέρες. Ο νέος κύκλος τριχών θα ξεκινήσει μετά από 30-40 ημέρες. Οι αγωγές επαναλαμβάνονται κάθε 4, 6 ή 8 εβδομάδες (στις τελευταίες συνεδρίες) ανάλογα με την περιοχή και το άτομο και την συνεδρια.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία έχετε ορατά κενά και ένα μεγάλο μέρος των τριχών δεν επανεκφύεται. Συνήθως το 80-90% των τριχικών θυλάκων ανενεργοποιούνται και δεν παράγουν νέα τρίχα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι σταθερό και μόνιμο.

Είναι κατάλληλο και για άτομα που έχουν ήδη κάνει κάποιες επισκέψεις φωτοαποτρίχωσης γιατί είναι το μοναδικό μηχάνημα που διαθέτει και πρόγραμμα για αραιή τριχοφυία. Η αγωγή αυτή δεν εμφανίζει κανένα κίνδυνο για το δέρμα γιατί τα φίλτρα του Apilux επιτρέπουν μόνο ένα συγκεκριμένο φάσμα φωτός να φτάσει στο δέρμα. Το Apilux δεν παράγει καν υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο δέρμα. Το φως που φτάνει στο δέρμα ανήκει στο ορατό και το υπέρυθρο φάσμα, είναι ακίνδυνο και μάλιστα είναι τύπος φωτός που χρησιμοποείται για την ενδυνάμωση της μυικής και οστικής μάζας των αστροναυτων.