Δερμοαπόξεση με διαμάντια (Diamond Dermabrasion)

Η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι είναι η πιο προηγμένη θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης για το πρόσωπο και το σώμα. Χρησιμοποιώντας κεφαλές από διαμάντια αφαιρείται αναίμακτα η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος με συνέπεια την λείανση του, ενώ παράλληλα μια απαλή αναρρόφηση ενεργοποιεί τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου & ελαστίνης είναι η ιδανική και πιο απλή θεραπεία για ένα αναζωογονημένο, απαλό και καθαρό πρόσωπο. Απομακρύνει από το δέρμα μηχανικά το σμήγμα και όλα τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λεία, λαμπερή και νεανική όψη στην επιδερμίδα χωρίς λεπτές ρυτίδες. Βοηθάει το δέρμα να παράγει μόνο του κολλαγόνο και ελαστίνη, δηλαδή να αναπλάθεται μόνο του (αυτογενής ανάπλαση).

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, χωρίς ερεθισμούς ή τραύματα, απόλυτα ασφαλής και φυσική, χωρίς παρενέργειες και χωρίς να περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες του πελάτη, με σύντομη εφαρμογή. Δεν έχει τις παρενέργειες άλλων μεθόδων όπως ερυθρότητα, παραμονή στο σπίτι, δυσχρωμίες, εγκαύματα, κρούστα τραύματος κλπ. Μπορεί να εφαρμοσθεί και στο πρόσωπο και στην πλάτη η σε άλλα σημεία με εντονη ακμή η λεκέδες.

Καλό είναι να αποφεύγεται κατά την έντονη ηλιοφάνεια για ευνόητους λόγους και καθόλη την διάρκεια της θεραπείας επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη.

Είναι μια θεραπεία για όλα τα δέρματα καθώς υπάρχουν βαθμιδες αναρρόφησης και αποξεσης. Δεν εφαρμόζεται σε ενεργή ακμή η σε υπερευαίσθητα δέρματα με ευρυαγγείες.

Μπορεί να συνδυαστεί και με βαθύ καθαρισμό και με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της αισθητικής.

Κατά την προσωπική μου άποψη οι φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) απομακρύνονται καλύτερα με τον κλασσικό καθαρισμό. Απλά αποτελεί εναλλακτική λύση για όσους δεν αρέσει η δεν αντέχουν τον καθαρισμό με ατμό. Είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν εναλλακτική λύση σε σχέση με τις επεμβατικές μεθόδους και θέλουν τέλεια και άμεσα αποτελέσματα σε προβλήματα:

  • Ξηρότητας
  • Γήρανσης
  • Ακμής
  • Υπερμελάγχρωσης
  • Κηλίδες
  • Φθορά από έκθεση στον ήλιο

Με την Δερμοαπόξεση Διαμαντιού το δέρμα απολεπίζεται χρησιμοποιώντας μία ράβδο με μύτη από διαμάντι, μέσω συνεχόμενου καθαρισμού και αναρρόφησης σε όλη την επιφάνεια του δέρματος του προσώπου, λαιμού, χεριών κτλ. Έτσι το γερασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα απομακρύνεται, ενώ παράλληλα διεγείρονται οι διαδικασίες ανάπλασης της επιδερμίδας, η κυκλοφορία του αίματος και ενθαρρύνεται η έκκριση κολλαγόνου.

Σε συνδυασμό με σωστές μεθόδους περιποιήσης η Δερμοαπόξεση Διαμαντιού χαρίζει ένα δέρμα απαλό με ευχάριστη, όμορφη, και λαμπερή όψη ήδη από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Σε μεγαλύτερα προβλήματα κρίνεται η επανάληψη της θεραπείας ειδικά σε πρόβλημα λεύκανσης