Μεσοθεραπεία Προσώπου με Dermapen

Η εξειδικευμένη μεσοθεραπεία  dermapen είναι τεχνολογία Άμεσης Διαδερμίας (micro-pen-needling). Η προηγμένη τεχνολογία micro-pen-needling χρησιμοποιεί πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με τη λειτουργία μηχανοποιημένης παλμικής δόνησης. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μικρο-ακίδων, δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα (με βάθος διείσδυσης που μπορεί να ρυθμιστεί)  και επιτυγχάνει διείσδυση βιοδραστικών ουσιών και ενεργοποίηση της ενδογενούς (φυσικής) παραγωγής κολλαγόνου.

Δράση

Η δημιουργία των μικρο-οπών στην επιδερμίδα μπορεί να οδηγήσει στην απορρόφηση έως και 80% των θρεπτικών και δραστικών συστατικών που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Η μεγάλη απορρόφηση δραστικών ουσιών που επιτυγχάνεται με τη μέθοδο Άμεσης Διαδερμίας (micro-pen-needling), διεγείρει τη διαδικασία αναδόμησης του δέρματος & αναπλάθει την επιδερμίδα. Η προηγμένη τεχνολογία (micro-pen-needling), προωθεί την άμεση επούλωση της επιδερμίδας έπειτα από τη δημιουργία των μικρο-οπών στην επιδερμίδα.

Το κύριο δραστικό συστατικό της εφαρμογής είναι το Υαλουρονικό Οξύ. Πρόκειται για ένα βιοπολυμερές, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο του δέρματος με την ιδιαιτερότητα πως μειώνεται σταδιακά η συγκέντρωση του με την πάροδο της ηλικίας. Μειώνει τις ρυτίδες σε ολόκληρο το πρόσωπο και βελτιώνει ι την υφή του δέρματος,αποτελεί μέσο μεταφοράς πρωτεϊνών, προστατεύει από μηχανικές και χημικές κακώσεις και συγκρατεί νερό

Αποτελέσματα της θεραπείας:

  • Γέμισμα των ρυτίδων
  • Ανανέωση και σύσφιξη
  • Βελτίωση των λειτουργιών των κυττάρων του δέρματος
  • Ενίσχυση των υποδόριων στοιβάδων
  • Ενεργοποίηση της ενδογενούς (φυσικής) παραγωγής κολλαγόνου
  • Αναδόμηση του δέρματος & ανάπλαση της επιδερμίδας.

Κάθε παρακέντηση δημιουργεί ένα κανάλι που επιτρέπει σε ειδικά προϊόντα μεσοθεραπείας που περιέχουν υαλουρονικό οξύ , βιταμίνες και ιχνοστοιχεία να εισχωρήσουν στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το σώμα να καλύψει αυτές τις μικροσκοπικές πληγές με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσα από αυτή τη θεραπεία σύσφιξης επιτυγχάνεται βελτίωση στην υφή του δέρματος, καθώς και μείωση των ρυτίδων και των ουλών, μείωση του μεγέθους των πόρων, και καταπολέμηση των ραγάδων.

Η μέθοδος  μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές του δέρματος που δεν είναι κατάλληλες για peeling ή λέιζερ, όπως γύρω από τα μάτια, το στόμα, τα χέρια και το στήθος.

Η διαδικασία είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας, αφού το μόνο που παρουσιάζει η περιοχή που υπεβλήθει στη θεραπεία είναι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα για λίγες ώρες.Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο μετά από κάποιες ημέρες αφού ο οργανισμός έχει μπει σε διαδικασία αυτοανάπλασης.Το δέρμα φαίνεται πιο φωτεινό,πιο λαμπερό και με μειωμένες ρυτίδες.