Ραδιοσυχνότητες

Η ενέργεια των ραδιοκυμάτων που διοχετεύεται στο σώμα μετατρέπεται σε θερμότητα, εξαιτίας της τριβής με τον συνδετικό ιστό. Η θερμότητα αυτή εισέρχεται στο δέρμα κατά 1 εκ., φτάνοντας στη δερμίδα. Η δερμίδα λειτουργεί ως δεξαμενή ενυδάτωσης και αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, δομικά στοιχεία τα οποία χαρίζουν ελαστική και ανθεκτική επιδερμίδα.

Η θερμότητα που μεταφέρεται στη δερμίδα αυξάνει τη θερμοκρασία της κατά 10 – 15oC και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι να παρέχεται μακροχρόνια αναδόμηση και σύσφιξη του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμφάνιση του δέρματος εξακολουθεί να βελτιώνεται ακόμα και μετά το πέρας της εφαρμογής της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ποικίλα. Το χαλαρό δέρμα σφίγγει (σε μέτρια χαλάρωση), ανακτά την ελαστικότητα και τη νεανικότητά του.

Ταυτόχρονα με την ανόρθωση του δέρματος, η θεραπεία των ραδιοσυχνοτήτων παρουσιάζει θεραπευτική δράση και κατά της κυτταρίτιδας. Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της περιοχής, τα λιποκύτταρα μειώνονται σε όγκο. H επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή και η όψη φλοιού πορτοκαλιού μειώνεται αισθητά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες